5 beste zonneschermtips om huidbeschadiging te voorkomen

Bescherm je huid tegen de zon voor je naar buiten gaat

Het belangrijkste eerst – je moet je huid beschermen voordat je naar buiten gaat. Ook al is het maar voor vijf minuten, de zon kan uw huid beschadigen. UV-stralen kunnen zonnebrand, rimpels en zelfs huidkanker veroorzaken. De beste manier om uw huid te beschermen tegen schade door de zon is er niet in te gaan – maar dit kan moeilijk zijn tijdens de zomermaanden. Probeer uw buitenactiviteiten te plannen in de vroege ochtend of vroege avond. Profiteer van de laagstaande zon, zoals bij zonsopgang en zonsondergang. Als u naar buiten moet, gebruik dan een zonnescherm in Pijnacker of zonnebrandcrème. Zonnebrandcrèmes zijn bedoeld om de kans op zonnebrand te verkleinen, maar ze voorkomen niet dat uw huid beschadigd raakt. Draag dus altijd zonnebrandcrème en probeer zoveel mogelijk uit de zon te blijven.

​​​​​​​Zonnescherm Pijnacker

Gebruik een zonnebrandcrème met een SPF van 30 of meer.

De UV-stralen van de zon zijn het sterkst in het midden van de dag. Daarom is het belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken met een SPF van minstens 30. De SPF geeft aan hoe lang een zonnebrandcrème de huid beschermt tegen UV-stralen. Het geeft niet de sterkte van de bescherming van de zonnebrandcrème aan, maar het is wel een goede indicator van hoe lang u plezier zult hebben van uw zonnebrandcrème. Probeer elke twee uur opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen en vaker als u zwemt of veel zweet. Het is ook een goed idee om zonnebrandcrème aan te brengen voordat u naar buiten gaat, vooral als u van plan bent lange tijd buiten te blijven. Mensen met een lichte huid moeten zich ten minste twee uur voordat ze de zon ingaan insmeren met zonnebrandcrème. UVA dringt dieper door dan UVB, dus het is belangrijk om uw huid tegen beide soorten straling te beschermen.

Breng uw zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aan.

Als u op de meeste mensen lijkt, ziet u zichzelf waarschijnlijk niet als iemand die zonnebrandcrème nodig heeft. Maar de UV-stralen van de zon zijn sterk genoeg om uw huid te beschadigen, zelfs als u zonnebrandcrème draagt. UV-stralen kunnen door glas en zelfs door water dringen, wat betekent dat ze toch uw huid kunnen bereiken. U moet zich om de twee uur opnieuw insmeren met zonnebrandcrème, of vaker als u veel zweet of zwemt. Als u vergeet uw zonnebrandcrème regelmatig opnieuw aan te brengen, vergroot u de kans op schadelijke huidschade. Probeer een schema aan te houden – 's morgens en 's avonds zonnebrandcrème aanbrengen is een goede gewoonte om aan te wennen. Het is ook verstandig om zonnebrandcrème aan te brengen voordat u naar buiten gaat als u lange tijd buiten zult zijn.

Blijf in de schaduw als dat mogelijk is.

Gaat u naar het strand of bent u een dagje in het park? Dan is de kans groot dat u wat tijd in de zon doorbrengt. Maar wachten op het perfecte moment om naar buiten te gaan is moeilijk als je al plannen voor die dag hebt.

Als het kan, probeer dan een schaduwrijke plek te vinden om te zitten of in de schaduw te liggen. Zelfs kleine zonnigere plekjes, zoals onder een boom, kunnen enige bescherming tegen de zon bieden.

Als u de zon in moet, gebruik dan zonnebrandcrème. Probeer uw buitenactiviteiten te timen in de vroege ochtend of vroege avond, wanneer de zon lager aan de hemel staat. Vermijd zonnebanken, die zijn gevaarlijk, zelfs als ze op de juiste manier worden gebruikt en uit zijn als de zon op is. En denk eraan om uw hoofd zoveel mogelijk van de zon weg te houden.

Vergeet de nazorg niet.

Je huidverzorgingsroutine is belangrijk, welk seizoen het ook is. Maar het is vooral belangrijk om je huid te beschermen en te hydrateren als het buiten is.

Als je niet gewend bent aan de warme temperatuur en vochtigheid van de zomer, merk je misschien dat je gezicht vetter wordt en meer gaat glimmen. Om dit tegen te gaan, kun je proberen een matte gezichtsprimer te gebruiken voordat je je make-up aanbrengt en je gezicht te fixeren met een matte gezichtspoeder.

Houd je huid schoon en gehydrateerd met een dagelijkse gezichtsreiniging en vergeet niet je vochtinbrengende crème aan te brengen als je thuiskomt. Het kan even duren voordat je huid is afgekoeld, en dat doe je als je eenmaal binnen bent.

Als je voor langere tijd buiten bent, vergeet dan niet je huid te verzorgen zodra je thuiskomt. Je kunt overwegen een vochtinbrengende crème met SPF te kopen als je lange tijd buiten bent.

Deze tips kunnen u helpen zonneschade en huidkanker te voorkomen, dus zorg ervoor dat u zich beschermt wanneer het warm is.